Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Tutankhamon


Beskrivelse


Om den egyptiske farao, Tutankhamoms, liv og det land han levede i, samt fortælling om landet Egypten generelt før og nu.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. sep. 2010

Denne bog om Tutankhamon er 4. bog i serien Tjek på historien, som henvender sig til børn mellem 9 og 13 år. Serien tager udgangspunkt i historiske personer fra historiekanonen og passer samtidig til Fælles mål 2009 for faget historie på mellemtrinnet. Denne bog fortæller om Egypten gennem tiden med udgangspunkt i Tutankhamon. Bogen er velegnet til faglige læsekurser og især til emnearbejde i faget historie, samtidig med at den også bare kan læses af lyst. Til bogen findes en lille lærervejledning og nogle enkelte opgaver på forlagets hjemmeside.

Bogens komposition er meget enkel. De enkelte emner præsenteres over to sider, som især består at flotte, relevante farvefotos kombineret med en grundtekst og små faktabokse. Teksten er forholdsvis letlæst, men emnet kræver forhåndsviden, og der er en del svære fagbegreber. Titlen er Tutankhamon, men bogen fortæller også om landet Egypten generelt og om eksempelvis bombeterror mod turister i Egypten, hvilket ikke lige har noget med Tutankhamon at gøre. Så udgangspunktet er Tutankhamon, men den faglige bredde er meget større.

Målgruppen kan finde yderligere alderssvarende læsning om emnet i eksempelvis Ertebøllekulturen, Tutankhamon, Solvognen, 2009 og Pyramider, 2000 i den læsebearbejdede fagbogsserie De små fagbøger.

Flot fagbog til lystlæsning, faglige læsekurser eller emnearbejde for de 9-13-årige.