Farverige og velklingende digte om et menneskes identitet mellem kulturer som grønlænder, dansker og verdensborger. Appellerer bredt til alle, der vil vide mere om Grønland og interesserer sig for minoritetslitteratur.
Sidste digtsamling af Kristian Olsen med kunstnernavnet aaju, udgivet efter forfatterens død i april 2015. Temaet er identitet som begreb. Et aldrende digterjeg fortæller om sit liv, der har været udspændt mellem to poler; hjemlandet Grønland og udlandet. Digtene stræber efter at bygge bro mellem en oprindelig, traditionsbåren kultur og en fremmedartet, global modernitet, imens der berøres politiske, eksistentielle og poetologiske emner. Digtene er opbygget af korte, rytmiske vers og bruger mange metaforiske erindringsbilleder af den grønlandske natur. Digtene vises i en grønlandsk og dansk version.
Stærk bog af en fremtrædende grønlandsk født forfatter. Digtene fremstår stærkest i naturbeskrivelserne. Anbefales også for iørefaldende prosodi.
Opfølgning på Kinaassutsip taallai ("Balladen om identiteten" på dansk) fra 1978. Digterjeget er nu modnet og prøver at forsone sig med livet mellem kulturer. Spørgsmålet om den grønlandske identitet forbinder aaju med forfattere som Hans Anton Lynge og Ole Korneliussen m.fl., men også med yngre dansk-grønlandske stemmer som Niviaq Korneliussen.