Bøger / faglitteratur

Uddannelse i spænding : åbenhjertighedens, påmindelsens og tilsynekomstens pædagogik


Beskrivelse


Nytænkende filosofisk-pædagogisk tilgang til begreberne læring og uddannelse, der udfordrer traditionelle tilgange og foreslår alternative veje for fremtidens lærere.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2010

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 11. nov. 2010

Filosofisk/pædagogisk diskussion af lærings- og uddannelsesbegrebet, henvendt til fagfolk/studerende. Sidst i bogen er der råd til kommende lærere.

Forfatteren er lektor i pædagogisk filosofi og har modtaget Holger-prisen for sine ofte kontroversielle vinkler. Det er vanskeligt stof, der formidles med stor energi på akademisk niveau. Bogen sætter uddannelse og læring til debat. Der gøres op med gængs skelnen mellem de to begreber og søges en syntese, der både vil komplicere og skabe dynamik i didaktikken og læringsteorien ved at løsrive uddannelsesbegrebet fra de traditionelle tilgange. Bogen slutter inspirerende med "30 upraktiske råd til den nye lærer og 3 passive begrundelser", der vil få de fleste til at glippe med øjnene - fx om minimal forberedelse og brug af it, udenadslære af kundskaber og gammeldags respekt for læreren. De provokerende udmeldinger har baggrund i en vidtgående akademisk diskussion, med udgangspunkt i filosofisk metode, om et anderledes, mere sansende og tænkende uddannelsesbegreb og skal nok skabe debat i fagkredse.

Bogen kan læses som en selvstændig videreførelse af hans At lære noget i en verden uden gelænder fra 2005.

Provokerende, nytænkende filosofisk-pædagogisk tilgang til begreberne læring og uddannelse af prisbelønnet, kontroversiel DPU-lektor. Akademisk diskussion, der udfordrer traditionelle tilgange og foreslår alternative veje for fremtidens lærere. Spændende, inspirerende og energisk debatbog for fagfolk.


Jyllands-posten

d. 15. jan. 2011

af

af

Lone Nørgaard

d. 15. jan. 2011


Gymnasieskolen

Årg. 94, nr. 16 (2011)

af

af

Stig F. Sørensen

Årg. 94, nr. 16 (2011)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2011, nr. 2

af

af

Steen Nepper Larsen

2011, nr. 2