En debatbog om folkekirkens indhold og form, med udgangspunkt i bevægelsen Kirkeligt Centrum, hvis 120-års jubilæum bogen er en fejring af. For interesserede i folkekirken og kristendommens rolle i samfundet.
Debatindlæg af bl. a. professor Peter Lodberg, professor Kurt E. Larsen, biskop Marianne Gaarden, sognepræst Birgitte K. Engholm, pastor emeritus Ole Juul, kirkekunstneren Arne Haugen Sørensen og biskop Elisabeth Doms Christensen, der alle enten erhvervsmæssig eller akademisk har tilknytning til folkekirken. Bidragyderne forholder sig til de udfordringer kirken pt har. Hvordan skal kirken forholde sig til sin rolle som konservativt bevarende og traditionsbunden og stadig være dynamisk og progressiv? Skal kirkens grundlæggende indhold, fx gudstjenesten ses efter i sømmene, hvad gavner og hvad forfladiger budskabet? Betydningen af bevægelsen Kirkeligt Centrum er i fokus i flere af artiklerne. Bogen afsluttes med en prædiken af Kristine Stricker Hestbeck.
Bogen lægger fint op til debat og vil kunne bruges som inspiration til samtale i kirkelige og akademiske miljøer. Bogen niveau er relativt højt, hvilket gør at den fortrinsvis vil finde anvendelse i professionelle miljøer.
Læse mere folkekirkens fremtid og udfordringer i fx den mindre akademiske Folkekirken under lupDen fremtidsgodkendte folkekirkeFolkekirke?, Den fremtidsgodkendte folkekirke der har mere fokus på det almene kirkearbejde og Folkekirke?, der især har fokus på folkekirkens rolle i forhold til til statenLæse mere folkekirkens fremtid og udfordringer i fx den mindre akademiske Folkekirken under lup, der har mere fokus på det almene kirkearbejde og Folkekirke?, der især har fokus på folkekirkens rolle i forhold til til statenLæse mere folkekirkens fremtid og udfordringer i fx den mindre akademiske Folkekirken under lup, Den fremtidsgodkendte folkekirke der har mere fokus på det almene kirkearbejde og , der især har fokus på folkekirkens rolle i forhold til til staten.