Bøger / skønlitteratur / roman

Under en sort himmel


Beskrivelse


Krimi. I Alaska myrdes en dansk familie og findes i en makaber opstilling siddende omkring et bord, hvorpå der står et dukkehus med fire dukker siddende omkring et bord. Politikommissær Daniel Trokic sendes af sted for at assistere med opklaringen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 11. mar. 2013

Dette er Inger Wolfs 6. krimi om politikommissær Daniel Trokic fra Aarhus. Nye læsere kan godt begynde her, da der kun er ganske få referencer til tidligere bind.

I Alaska myrdes den danske vulkanforsker Asger Vad sammen med sin kone og søn, og de tre findes siddende rundt om et bord, hvorpå der står et dukkehus. Inde i dukkehuset sidder en dukkefamilie på 4 rundt om et bord, hvorpå der ligger en lille bunke aske. Familiens 11-årige datter Marie er forsvundet og en intens efterforskning ledet af politiassistent Angie Johnson tager fart. Det danske politi vælger at sende politikommissær Daniel Trokic fra Aarhus til Alaska for at deltage i efterforskningen, hvor det viser sig, at ikke alt er, hvad det så ud til i den danske familie. Daniel Trokic er i denne roman hevet ud af sine vante omgivelser i Aarhus og er sat ind i en helt anden virkelighed, hvilket fungerer rigtig godt. Plottet er skruet godt sammen og spændingen holdes helt til slut.

Krimigenren er stor og mangefacetteret, og denne hører til i den lidt barske afdeling med voldsomme scener og et intenst psykologisk spil. Serien om Daniel Trokic hører til i den bedre ende af krimiskalaen.

Et lidt uvant trick at placere en dansk politikommissær i en mordefterforskning i Alaska, men det fungerer rigtig godt og man rives med af plottet og personerne.