Bøger / skønlitteratur / noveller

Undergang : 15 noveller om apokalypsen


Beskrivelse


15 science fiction-noveller om apokalypsen skrevet af debutanter og erfarne danske forfattere.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2014

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 11. aug. 2014

15 noveller om apokalypsen, der henvender sig til science fiction-læsere og mere specifikt læsere af apokalyptisk fiktion. Undergangstemaet formidles på glimrende vis af bogens grumme forside.

Læserne præsenteres for en række undergangsfantasier, der er bygget over det klassiske scenario "efter katastrofen." Fx beskriver Maria Kjær-Madsen på klassisk vis, hvordan menneskets videnskabelige hybris resulterer i en bakterie, der udrydder den mandlige del af klodens pattedyr. Ikke mindre raffineret kan man i Mikkel H. Carlsens novelle læse, hvordan et pludseligt opstået ragnarok i Paris giver en kunstelsker mulighed for at stikke af med maleriet Mona Lisa, mens hunde og rotter mæsker sig i de døende menneskekroppe. Novellerne er skrevet af både debutanter og mere erfarne forfattere, og resultatet er nogle yderst fantasifulde og forskelligartede handlinger. Indeholder endvidere en introduktion til de apokalyptiske genrer af Martin Schjönning og en forfatterpræsentation sidst i bogen.

Overordnet set kan antologien sammenlignes med Science Fiction Cirklens serie Lige under overfladen, der dog favner mere bredt inden for sf-genren, men som også indeholder originale sf-noveller skrevet af debutanter og erfarne danske forfattere. Er man til det apokalyptiske, er Kristian Byskovs lille sf-debutroman Mitose, 2013 et absolut must.

15 meget forskellige og absolut læseværdige noveller om apokalypsen, der for yndere af denne undergenre er en sand lækkerbisken.


litteratursiden.dk

d. 10. sep. 2014

af

af

Jette S. F. Holst

d. 10. sep. 2014

Fængslende og meget forskellige noveller om menneskehedens undergang. Kan læses af alle, ikke kun genre-entusiaster. I februar 2013 udskrev forlaget Valeta sammen med bloggen Apokalyptisk en konkurren...


Proxima

Nr. 102 (2017)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 102 (2017)


Himmelskibet

Nr. 43 (2015)

af

af

Thomas Winther

Nr. 43 (2015)