Bøger / faglitteratur / lærervejledninger

Undersøgende matematik i skolen : planlægning og eksempler


Beskrivelse


Praksisfokuseret håndbog i undersøgende matematik for grundskolens matematiklærere samt lærerstuderende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2022

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. jan. 2022

Praksisfokuseret håndbog i undersøgende matematik for grundskolens matematiklærere samt lærerstuderende.

Denne bog giver grundskolens lærere samt lærerstuderende inspiration til at planlægge og udføre undersøgende og eksperimenterende matematik fra 1.-9. klassetrin. Bogen indeholder fire kapitler. Første kapitel begrunder faget. Andet kapitel fokuserer på selve planlægningen af den undersøgende matematik. Tredje kapitel præsenterer 30 aktiviteter til de forskellige klassetrin. Og fjerde og sidste kapitel dykker ned i de matematiske kompetencer. Til bogen hører der desuden en hjemmeside med kopiark til fri download.

Det er en fantastisk udgivelse, som er meget inspirerende og nem at inddrage i egen undervisningspraksis. En bog som giver lyst til at undervise i matematik. En teoretisk velfunderet udgivelse spækket med inspiration og sjove matematikopgaver både for elever og undervisere.

Vil man læse mere, vil det være yderst oplagt også at læse titlerne Åben og undersøgende matematik100 ideer til aktiviteter i matematik og 100 ideer til aktiviteter i matematikVil man læse mere, vil det være yderst oplagt også at læse titlerne Åben og undersøgende matematik og .