Bøger / faglitteratur

Understøttende undervisning og læringsmiljøer : kritiske perspektiver og reflekteret praksis


Beskrivelse


Belysning, analyse og diskussion af understøttende undervisning og læringsmiljøer som pædagogiske fænomener efter skolereformen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. feb. 2016

af

af

Boy Olesen

d. 29. feb. 2016

For skolens pædagogiske personale og studerende, er der her en antologi der sætter Den Understøttende Undervisning (USU) til diskussion, fx relationen mellem USU og den øvrige undervisning.

Hvilket skolesyn ligger til grund for USU, hvordan kan man i praksis arbejde med USU, hvilke muligheder er der for at USU kan spille sammen med elevernes trivsel og læring, er nogle af de uafklarede spørgsmål, der forsøges besvaret. Bogen analyserer USU's inklusions- og trivselsskabende potentiale og USU i forhold til den målstyrede skole og kreativiteten. Bogen er delt op i to: 1. del indeholder en teoretisk og kritisk diskussion af USU's muligheder og begrænsninger. 2. del beskriver praksisrettede perspektiver på det konkrete arbejde med USU. Bogen kommer fx ind på: Det modsætningsfyldte forhold mellem det diffuse og det målstyrede, det manglende forskningsmæssige grundlag for USU som i stedet er opstået i et politisk kompromis, USU i en skolehistorisk kontekst, tilrettelagte læringsprocesser for udfordrede børn og unge m.m.

En nødvendig, velskrevet og god bog. Som en tyv om natten kom USU, så derfor er det nødvendigt med bud på analyse, refleksion og eksemplificering af læringspotentialet i USU. Bogen giver mange gode vinkler, og er velegnet som grundlag for diskussion og refleksion.

Udvikling af undervisning fokuserer på hvad god undervisning er. Samlet set forholder begge bøger sig til den aktuelle skolemæssige udfordring der er i dag.


Læsepædagogen

Årg. 64, nr. 4 (2016)

af

af

Birgitte Looff Schmidt

Årg. 64, nr. 4 (2016)