Bøger / faglitteratur / vejledninger

Underviserens værktøjskasse : 10 værktøjer til god undervisning


Beskrivelse


Med udgangspunkt i teorien præsenteres konkrete værktøjer som kan bruges i undervisningssituationer. Der fokuseres blandt på kropssprog, værktøjer til at undgå konflikter og hvordan man sikrer at eleverne er motiverede og kan følge undervisningen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 5. sep. 2018

Bliv klædt på til at undervise med bogens 10 værktøjer. Bogen henvender sig bredt til alle, der arbejder med undervisning og formidling.

Bogen tager udgangspunkt i teorier, der omformes til konkrete værktøjer, der skal fungere i undervisningen. Der arbejdes med kropssprog, smilets og berøringens betydning samt vigtigheden af øjenkontakt. Der er værktøjer til at undgå konflikter, og til at opnå, at eleverne siger ja til undervisningen. Hvordan sikrer man, at eleverne er motiverede og kan opleve flow og kick i undervisningen? Bliv bedre til at skabe et miljø for eleverne, der sikrer udvikling for den enkelte. Der er gode råd til, hvordan man tager ledelse i en undervisningssituation. Bogens sidste del beskriver fem forskellige undervisningstyper: Coachen, teambuilderen, mesteren, animatoren og mentoren.

En overskuelig hjælp til at blive en bedre underviser. Gennem hele bogen anvendes eksempler, der underbygger teori og værktøjer. Målgruppen er bred, da den henvender sig til alle, der skal undervise eller formidle.

Der findes andre bøger, der, ligesom indeværende bog, beskæftiger sig med at hjælpe undervisere, fx Effektiv undervisningDen karismatiske underviser og Den karismatiske underviserDer findes andre bøger, der, ligesom indeværende bog, beskæftiger sig med at hjælpe undervisere, fx Effektiv undervisning og .