Bøger / faglitteratur

Undgå konflikter med borgerne : konfliktværktøjer for offentligt ansatte (myndighedsudøvere)


Beskrivelse


Beskrivelse af forholdene omkring de konflikter, der kan opstå, når offentligt ansatte udøver myndighed med direkte kontakt til borgere, og konkrete værktøjer til at undgå disse konflikter. Med eksempler og cases.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 21. aug. 2012

Henvender sig til alle, der beskæftiger sig med offentlige myndighedsopgaver i direkte kontakt med borgerne, eksempelvis ansatte i borgerservice og jobcentre, sosu-personale og politibetjente.

Konflikter er for den pågældende målgruppe et grundvilkår. Bogen anskueliggør hvorfor og giver basal viden om konflikter og deres potentielle forløb. Et afsnit er afsat til at beskrive forskellige former for afvigende adfærd og de mest almindelige psykiske diagnoser. Fem former for strategiadfærd beskrives og klæder sammen med det efterfølgende værktøjsafsnit de ansatte på til at håndtere de vanskelige og ofte potentielt voldelige episoder. Bogen igennem beskrives et antal cases fra det virkelige liv, og forskellig adfærd og metoder diskuteres i relation til den konkrete sag. Bogen vil egne sig som grundbog til elementær konfliktuddannelse for frontpersonale. Bogen er let tilgængelig og overskuelig. Der åbnes angiveligt i forbindelse med udgivelsen www.konfliktbloggen.dk, som dog endnu er tom for indhold.

Der findes anden litteratur om konfliktløsning, fx Konflikt og kontakt : om at forstå og håndtere konflikter, 2.udg., 2009 og Mogensen: Konflikter : sådan tackler du dem!, 2011, men denne her har et mere præcist fokus på offentlige ansatte.

En grundbog i konfliktforståelse og -håndtering for offentlige ansatte i jobfunktioner, hvor potentielle konflikter er et dagligt vilkår.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 15. okt. 2012

af

af

Inger Ubbesen

d. 15. okt. 2012


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 4 (2013)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 44, nr. 4 (2013)


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 11 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 11 (2012)