Bøger / faglitteratur

Universitetets død : kritik af den nyliberale tendens


Beskrivelse


Om hvorledes det såkaldte Humboldtske universitetsideal er ved at blive ødelagt. På meget kort tid har Danmark fået en bundplacering i Europa i relation til UNESCO's krav til akademisk frihed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2009

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 10. dec. 2009

Henvender sig til politikere, universitetsfolk, erhvervsfolk og andre med interesse i dansk universitetspolitik.

Forfatteren er lektor i samfundsøkonomi. Bogen stiller sig kritisk til udviklingen i universitetsverdenen hvor det klassiske universitet byggende på det såkaldte Humboldtske universitet med individuel akademisk frihed og sammenhæng mellem undervisning og forskning er ved at blive afløst af en stigende markedsgørelse og statslig styring. Universiteternes uafhængighed, demokratiske og vidensmæssige funktioner er derfor under pres. Bogen giver et kortfattet og kompetent indblik i forholdene på universiteterne og lægger op til debat blandt universitetsfolk og politikere om den fremtidige universitetspolitik.

Flere bøger beskæftiger sig med universitetspolitik. Senest Fremtidens universiteter, 2009 - en debatbog om universiteternes udfordringer og Jørn Lund: Det faglige løft, 2007, som også har en kritisk vinkel på både folkeskole og universiteter.

En kortfattet, holdningspræget, kritisk debatbog om de nye liberale tendenser på universitetsområdet og truslerne mod universitetsdemokratiet og det frie forskningsmiljø.


Social kritik

Årg. 22, nr. 122 (2010)

af

af

Asger Sørensen

Årg. 22, nr. 122 (2010)