Små fortællinger om muligheden for at lave om på sig selv. Disse letlæste bøger er primært velegnet som samtalebøger om særlige karakteregenskabers betydning for fællesskabet - positivt og negativt. Især for børnegrupper i 5-8-års alderen.
Man kan med rette kalde de små historier for "opbyggelige fortællinger", idet de - ganske som tidligere tiders børnebøger - har et klart moralsk og opbyggeligt sigte, nemlig dette at man måske kan ændre sig, selvom ens væremåde forekommer helt fastgroet. I Uno retter på alt og alle får vi fortællingen om en aldeles utålelig og selvcentreret dreng, der ikke levner plads til andre end sig selv. I Vivi vil ikke være med hører vi om en lille, genert pige, der er helt blokeret i sin udvikling. Begge historier ender naturligvis godt, heldigvis med et strejf af humor, som gør historierne til lidt mere end løftede voksenpegefingre. Illustrationerne er udført af forfatteren selv og er enkle, klare, søde og - ja, illustrative. Fint boghåndværk med stift bind og god, glat papirkvalitet.
Der findes en række nyere billedbøger, som behandler emner som adfærd, væremåder og socialt samspil. Disse adskiller sig dog fra de fleste ved let tilgængelighed og stilfærdig humoristisk tilgang til temaerne.
Man kan vælde at lade sig irritere over den lidt moraliserende indhold i fortællingerne her. Imidlertid er det måske netop dét, der er styrken og idéen med dem. Der er i hvert fald noget at snakke om - og samtale er, hvad historierne egner sig bedst til.