Bøger / skønlitteratur til børn


Beskrivelse


Anton kommer i forbindelse med en gruppe jævnaldrene unge. De har alle et tatoveret V på armen - V for vegetar. Anton beslutter sig for at slutte sig til dem. Men for at blive optaget i gruppen, må han først klare et par opgaver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2011

af

af

Boy Olesen

d. 4. nov. 2011

Bogen er velegnet som selvlæsningsbog for de ca. 13-15-årige altså fra ca. 7. kl.

En interessant titel, en spændende forside og et tekstlayout der ser overkommeligt ud, vil få mange til at se nærmere på denne bog. Anton finder ud af, at han skal gøre en del ulovlige ting, efter at han er blevet optaget i gruppen, og her siger han fra. V for vegetar, kan Anton godt acceptere, og han bliver brændemærket med V. Selvom han elsker tunsandwich, kan han godt give afkald, da det at blive optaget i en gruppe af unge jævnaldrende, betyder mere for ham. Sproget er udtrykt med forholdsvis nemme ord og i korte enkle sætninger.

Hit med mobilen af Kirsten Ahlburg og Talent af Kirsten Ahlburg og Morten Ahlburg fra samme serie er sammenlignelige med V.

En god og spændende bog med et identificerbart indhold med en god opbyggelig morale. Sproglig veltilrettelagt med stor respekt for målgruppen.