Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Våben


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. dec. 2011

Denne fagbog er skrevet målrettet unge læsere mellem 13 og 16 år. Bogen kan læses af interesse eller anvendes i grundskolen i faget samfundsfag eller i forbindelse med projekt- og emneopgaver.

Serien Gyldendal viden er en forholdsvis ny serie, som fagligt er et niveau sværere end serien De store fagbøger, men af samme høje faglige standard. Bøgerne i serien behandler nogle interessante samfundsmæssige problematikker som eksempelvis tro, globalisering, subkulturer, mode, intelligent design og bæredygtig udvikling. Problematikker som det kan være skolemæssigt interessant at fordybe sig fagligt i som projekt- eller emneopgave. Denne bog om våben ligger tæt op af linjen fra seriens øvrige titler. Den kan læses på kort tid og giver den basale forståelse for våbenproblematikkerne. Emnerne er bl.a. våben i et historisk perspektiv, våben i USA, våben i Danmark, våbenproduktionens betydning for udvikling af fremskridtsvigtige produkter, våbenkapløb og våbenindustriens magt. Det hele gennemgås i et sagligt sprog, som åbner op for læserens egne overvejelser om problemstillingerne.

Emnet våben efterspørges tit på skolebibliotekerne. Der findes meget lidt litteratur for børn og unge om emnet, så det er rart med en ny og aktuel udgivelse af god kvalitet om emnet.

God fagbog for folkeskolens ældste elever. Bogen giver den basale baggrundsviden, som gør det lettere at søge relevant litteratur via andre bøger eller internettet.