Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Valde & Krista - da Pia fik kat


Beskrivelse


Pia ønsker sig en kat. Mor siger niks, far siger tja... De kører ud til et hus med mange katte. Nu må Pia få en kat. Hvilken kat skal Pia vælge?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 14. mar. 2019

Seks små bøger om Pia og hendes to katte. I første bog hører vi, hvordan Pia får kattene. I det øvrige fem følger vi små hverdagsepisoder med Pia og kattene. Fra 7 år.

Seks titler i serien "Valde og Krista", hvor vi følger Pia og hendes to katte, som hun har fået på et dyreinternat. Udover kattene og Pia optræder både Pias mor og far. Alt foregår i den nære verden omkring Pia. Der er både beskrivelse og dialog i teksten. Langt den meste dialog foregår mellem Pia og kattene Valde og Krista. På hvert opslag er der en illustration på den ene side og et par linjer tekst neden under, mens der kun er tekst på den modstående side. Teksten er skrevet med korte sætninger.

Her er seks små søde fortællinger om Pia og hendes katte. Hvis begynderlæserne køber præmissen om, at katte kan tale, vil de blive glade for historierne. Illustrationer passer fint til fortællingerne og støtter læsningen.

Børn og katte er et godt match. Man kan læse om Selma i Seje Selma - redder en katDet blå hus. I Det blå hus kan man læse om nogle børn og deres katBørn og katte er et godt match. Man kan læse om Selma i Seje Selma - redder en kat. I kan man læse om nogle børn og deres kat.