Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vampyrsøstrene - et dødsensfarligt job


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Vampyrtvillingerne er de eneste, der kan frelse vampyrerne i Transsylvanien fra den mystiske sygdom infludenta med et natligt besøg på en klam kirkegård. Men Silvania har også travlt med en date.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 16. okt. 2012

Tredje del i den humoristiske serie Vampyrsøstrene om halvvampyrtvillingerne. Bøgerne er til godt læsende piger fra 10 år, der sætter pris på letbenet og uforpligtende underholdning. Denne bogs forside er grøn, men holdt i samme stil som de første to bind.

Serien er tysk, og handlingen foregår også i Tyskland, hvor den lille blandede vampyrfamilie er flyttet hen. I dette bind får de besøg af nogle helægte vampyrslægtninge, der skal have hjælp af de to søstre, fordi de er de eneste, der kan frelse alle vampyrer fra den visse død ved at hente en særlig plante på en afdød vampyrjægers grav. Samtidig er familien under observation af en nævenyttig nabo, og den ene tvilling lægger garn ud efter en menneskedreng. Det hele fortælles i et tempofyldt og muntert sprog krydret med vampyrudtryk og ulækre beskrivelser af musespisning, flåtevæddeløb og blodslubren for slet ikke at tale om, hvad der rammer naboen i bogens slutning. Puha! Scenen på kirkegården, hvor vampyrjægerånden forsøger at bekæmpe pigerne med totalt outdatede midler som kors og hvidløg er ret morsom, men ellers finder jeg bogens humor noget fjollet og lidt anstrengt. De to første bind hed Vampyrsøstrene - en lækker veninde og Vampyrsøstrene - et eventyr med bid i, begge 2011.

Serien minder en del om Mercers serie Min søster vampyren og kan gives til samme målgruppe.

Tyndbenet underholdning til læsere, der tiltrækkes af kontrasten mellem teenagehverdag og ulækre effekter som kister, blodigler, kirkegårde og store hugtænder.