Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stor pige, lille tøs


Beskrivelse


Selma skal til Jylland og optage film, i samme uge som resten af klassen skal til Bornholm på lejrskole. Selma er bange for at miste Lulu som veninde og for turen til Jylland uden sin mor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Julie Arndrup

d. 30. sep. 2016

Selma er godt i gang med sin nye karriere som skuespiller, men efter bare en uge væk fra klassen og bedsteveninden Lulu, føler hun sig allerede udenfor. Hvordan kombinerer hun sine drømme om at lave film med hverdagen og veninderne? En spændende og genkendelig historie, for piger på ca. 8-11 år.

"Stor pige, lille tøs" er den tredje bog i serien "Stjernestøv" om veninderne Selma og Lulu. Selma skal afsted til Jylland og optage de første scener til den film hun skal være med i, men det er i samme uge som resten af klassen skal til Bornholm på lejrskole. Selma er bange for at miste Lulu som veninde, og hun er også nervøs for turen til Jylland uden sin mor, hvor hun oven i købet skal ride på en hest under optagelserne. Selma får hjælp af instruktørens søn, Mikkel, overkommer sin frygt for heste og gennemfører turen i fin stil, selv om hun undervejs bøvler med ensomhed, bagtalelse og angst. Fine illustrationer af Jenny Kempe.

En rigtig fin og spændende historie, om venskaber og om at vokse som menneske og overkomme sin frygt. Der er mange følelser man kan nikke genkendende til, også selv om man ikke vil være skuespillere.

Bogen minder om fx Band til salg, der også handler om at kombinere ambitioner og venskab.