Bøger / faglitteratur

Varsler, tegn og overtro


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Over 1000 varsler, tegn og overtro fra hele verden.

Indhold

Overtro i hjemmet ; Sygdom og helbred ; Kærlighed og romantik ; Forlovelse og ægteskab ; Frugtbarhed ; Babyer og småbørn ; Succes og rigdom ; Ånder og sjæle ; De magiske "småfolk" ; Gode og onde varsler ; Amuletter og maskotter ; Beskyttende amuletter ; Nummer og talmagi ; Kalenderskikke og ritualer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2017

af

af

Louise Hede

d. 16. maj 2017

Hvorfor skal den nybagte brud bæres over dørtærsklet til sit nye hjem af brudgommen? Hvorfor er firkløvere anset som værende tæt forbundet med held? Disse og 1000 andre overtro, tegn og varsler bliver forklaret i denne bog. For alle læsere med historisk interesse i emnet.

Deborah Murrell har samlet over 1000 varsler, tegn og overtro fra hele verden, og baggrunden for dem hver især. Alle er blevet opdelt i forskellige kategorier; Overtro i hjemmet, sygdom og helbred, kærlighed og romantik, forlovelse og ægteskab, frugtbarhed, babyer og småbørn, succes og rigdom, ånder og sjæle, de magiske "småfolk", gode og onde varsler, amuletter og maskotter, beskyttende amuletter, nummer- og talmagi, kalenderskikke og ritualer. Bogen er illustreret og med alfabetisk register bagerst.

En omfangsrig bog om kendte og ukendte varsler, tegn og overtro. Selvom bogen er oversat fra amerikansk, er der stadig meget overtro som også danskerne vil kunne nikke genkendende til. Murrells bog giver et godt og kort historisk overblik om de enkelte varsler, tegn og overtro.

En anden bog om varsler og overtro er bl.a. Hverdagens overtroNår en sort kat krydser din vej. For det yngre publikum findes også Når en sort kat krydser din vejEn anden bog om varsler og overtro er bl.a. Hverdagens overtro. For det yngre publikum findes også .