Bøger / faglitteratur

Vejen til bedre samarbejde


Beskrivelse


Det påvises at krænkelser og manglende respekt på arbejdspladsen har en negativ effekt på organisationers effektivitet og sygefraværet, og der gives eksempler på krænkende mønstre og hvordan adfærden kan ændres og samarbejdet bedres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2009

af

af

Lis Pedersen

d. 2. juni 2009

Denne bog kan især bruges af ledere, men også af alle ansatte i en virksomhed, stor eller lille.

Friström er arbejdspsykolog og har i 2003 udgivet Arbejdsjunkie : om arbejdsnarkomani og behovet for balance. I bogen gør hun rede for, hvordan selv mindre ting kan være krænkelser for én medarbejder, men ikke bliver bemærket af en anden. Manglende respekt for medarbejderne kan ramme en enkelt, men også en hel gruppe, og af forskellige årsager. Under en fyringsrunde fx kan den enkelte medarbejder være længere om at bearbejde fyringen af kolleger, end man måske umiddelbart skulle tro. Og lederen må tage højde for det. Forandringer i arbejdsgange kan også opleves som krænkelser af den enkelte. Bogen er meget let at læse, og eksemplerne lyder plausible.

Der er mange bøger om såvel arbejdspsykologi og mobning, men de kombinerer ikke de 2 emner så komplet som denne bog. Trivsel : en guide til motivation og arbejdsglæde, 2008 arbejder med samme temaer, men ud fra en positiv tilgang, hvor man forsøger at gøre arbejdsglæden større. I denne bog søger man at sætte fingeren på de ømme punkter, både de skjulte og de mere synlige.

Det er en lettilgængelig bog om et alvorligt tema på arbejdsmarkedet. Den udmærker sig ved denne lethed, og ved at se på problemet fra den negative side.