En beskrivelse af den tidligere leder på Bispebjerg Hospital og rektor på Københavns Universitet Ralf Hemmingsens karriere sideløbende med det offentliges udvikling. For alle med interesse for samtidspolitik.
Den tidligere erhvervsjournalist og EU-korrespondent har gennem en række samtaler med Ralf Hemmingsen og studier af en række kilder tegnet et billede af en opvækst og karriere, der i store træk følger det danske velfærdssamfunds udvikling og måske snarlige afvikling. Hovedvægten er på udviklingen i sundhedsvæsnet og inden for de videregående uddannelser, men der trækkes perspektiver til hele samtidsudviklingen. Et kapitel er viet Milena Penkowa-sagen. Bogen afsluttes med fem anbefalinger til at få landet på ret kurs igen, hvis man vil redde velfærdsstaten fra kollaps. Bogen er desuden et bud på ledelse uden new public management.
Det er en kritiker med stor indsigt og faglig vægt, der taler op imod blandt andet Finansministeriets større og større indflydelse på den offentlige sektor på bekostning af de fagprofessionelle. En velskrevet og engageret bog, der bør læses af alle beslutningstagere.
Forfatteren har tidligere bl. a. skrevet Kommissærens første 100 dageStaunings arvFra almisser til velfærd om Margrethe Vestager. Velfærdsstaten og den aktuelle udvikling er blandt andet beskrevet i Staunings arv og Fra almisser til velfærdForfatteren har tidligere bl. a. skrevet Kommissærens første 100 dage om Margrethe Vestager. Velfærdsstaten og den aktuelle udvikling er blandt andet beskrevet i og Fra almisser til velfærdForfatteren har tidligere bl. a. skrevet Kommissærens første 100 dage om Margrethe Vestager. Velfærdsstaten og den aktuelle udvikling er blandt andet beskrevet i Staunings arv og .