Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Velkommen til verden : bæredygtigt babystrik


Beskrivelse


Opskrifter på strik til spædbørn, f.eks. tæpper, soveposer, legedyr, bluser og bukser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2012

af

af

Ann Luther Petersen

d. 26. juli 2012

Henvender sig til øvede strikkere, der gerne vil klæde familiens yngste i de blødeste, reneste materialer og samtidig tage hensyn til miljøet.

Den engelske strikkedesigner Erika Knight har udgivet et væld af strikkebøger, hvoraf flere er oversat til dansk. I Velkommen til verden - bæredygtigt babystrik præsenterer hun 20 designs til den lille ny - alle i garn lavet af naturfibre, såsom bambus, bomuld, hamp og uld. Bogen indledes med en introduktion til de forskellige garntyper og plantefarver. Opskrifterne byder på alt lige fra fine babytæpper, til tøj og legedyr, og der er billeder af de færdige modeller. Ikke alle opskrifter er lige krævende, men bogen henvender sig dog primært til den erfarne strikker. Bogens overordnede udtryk understøtter temaet, da det er holdt i sarte, lyse farver med mange romantiske billeder, der tilsammen skaber et fint, blidt univers. Indeholder desuden skabeloner, anbefalede garnkvaliteter, forklaring til opskrifterne og vejledning til behandling af strik.

Der findes mange bøger med babystrik, også en del fra Erika Knights hånd, og denne adskiller sig primært ved sit fokus på naturfibre og bæredygtighed. Af andre relevante titler på dansk kan nævnes Babystrik : 20 enkle modeller til babys to første år, 2008 af Debbie Bliss, der i højere grad henvender sig til begyndere.

Denne bog rammer fint ned i samtidens fokus på bæredygtighed og miljøhensyn, og giver den øvede strikker mulighed for at skabe smukt babytøj af naturfibre.