Årsager til og forebyggelse af stress er emner, der bliver udforsket af mange. Her anlægger to ledelsesteoretikere et filosofisk perspektiv på fænomenet og de bagvedliggende årsager. For ledere og tillidsvalgte samt de teoretikere, der møder praktikerne i sundhedssektor og på lederuddannelser.
Medarbejderrollen har ændret sig, og fejler du på jobbet i dag, rammes du på personligheden. Stress er ikke et fænomen, der udspringer af den enkeltes karaktermæssige svaghed eller patologiske dispositioner. Man skal forstå stress som et svar på det, der sker mellem os. Forfatterne bruger deres store indsigt i den klassiske filosofi til at indkredse og analysere stress og dens årsager. Det handler dels om menneskets forhold til sig selv og forholdet til andre. Stress er en eksistentiel tilstand, og stressen tager som en snylter bolig i forholdet til os selv. Ansvaret er ikke lederens alene, ikke den stressramtes, ej heller kollegerne. Det er et fælles ansvar.
Det er en meget svært tilgængelig bog, hvor de to forfattere bogen igennem anvender citater og tænkning fra de klassiske filosoffer. Den kræver stor filosofisk indsigt af læseren, og det vil formodentlig mest være på efteruddannelser i ledelse og indenfor de psykologiske og sociologiske felt, bogen vil finde anvendelse.
En nyere titel ud af mange titler, der anlægger et anderledes syn på emnet er Stress og skam i arbejdslivet : en guide til fælles forebyggelse.