Historiebog udgivet i forbindelse med en udstilling på Vikingeskibsmuseet. Udstillingen og bogen er blevet til med hjælp fra forskere fra fem verdensdele og omhandler den tid, som vi danskere kalder vikingetiden. Med baggrund i samtidige rejseberetninger og arkæologiske fund afdækkes historien om tidens søfart, hvor skibe fandt nye farvande og lande, og hvor nye havnebyer voksede op. Henvender sig til opgaveskrivere og interesserede i vikingetiden, søfartshistorie og arkæologi.
Nordmanden Ottar, Abhara langfartskaptajnen på Indien og Kina og den byzantinske gesandt Theodoios kendes fra bevarede rejseskildringer og sammen med arkæologiske fund fortæller bogens over 30 forskellige forfattere om rejser, der strakte sig over den halve klode, skibskonstruktioner, nye varer og nye handelsesveje samt de nye økonomiske redskaber som mønter og vægte. På trods af de mange bidragsydere er det lykkes redaktørerne at skabe et spændende og helstøbt værk uden alt for mange gentagelser. Rigt illustreret, noter, referencer, indeks og en kort præsentation af forfatterne.
For samme målgruppe Dansk søfarts historie : indtil 1588 og Vikinger : indsigt og udsyn.
Med udgangspunkt i samtidige rejseberetninger fortælles underholdende om skibe, mennesker og ting på rejse - fra de yderste egne af Skandinavien til Middelhavet og fra Den Persiske Golf til Østafrika og Kina.