Bøger / faglitteratur

Verden uden os


Beskrivelse


Et bud på, hvilke arter der vil overleve, hvis mennesket forsvandt, og hvor lang tid der vil gå, før menneskets skader på naturen vil være genoprettet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2008

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 26. sep. 2008

Bogen er for økologisk, naturvidenskabeligt og fremtidsorienteret interesserede læsere.

Forfatteren er journalist og skriver for nogle af USAs kendteste aviser og magasiner. Bogen er af Time magazine kaldt årets bedste ikke-skønlitterære bog i 2007. Bogen giver nogle forestillinger om hvilke spor menneskeheden ville efterlade sig. Hvor længe det vil tage, før de er udslettet i det tilfælde at mennesket ville forsvinde i morgen. Da bogen henter materiale i fortilfælde, er det samtidig også en tilbageskuende bog. Bogen er opbygget omkring nogle iøjnefaldende eksempler, såsom den sidste tilbageværende urskov i Europa (i Polen), en forladt cypriotisk storby, ingenmandslandet mellem Nord- og Sydkorea, Panamakanalen, atomvåben og -anlæg, en underjordisk oldtidsby, New Yorks undergrund mm. Alle beskriver detaljeret de forskellige former for forfald. Dokumentationen bygger på research og interviews blandt lokale naturvidenskabsfolk inden for biologi, palæontologi, kemi, geologi, økologi mm. Den er let forståelig, forklaret nøgternt og illustreret med enkelte sorthvide fotoer i fotokopikvalitet.

Nogen egentlig gennemgang af civilisationens forfald i tilfælde af at vi forsvinder, findes ikke. Men bogen ligger i forlængelse af traditionen som indledt af Rachel Carson over Romklubben til Al Gore med bøger om menneskets påvirkning af Jorden.

En fremtidsvision med let underholdende undertone og holdt inden for naturvidenskabelige rammer.


Kaskelot

Nr. 172 (2008)

af

af

Erik Riis Svendsen

Nr. 172 (2008)Informationer og udgaver