Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Verdensfrelse og anden ekstremsport


Beskrivelse


Science fiction. Fuglemennesket Max og hendes mutantvenner er atter på flugt. De skal forsøge at finde en måde, hvormed de kan uskadeliggøre de sindssyge forskere, der har skabt dem og nu forsøger at udrydde størstedelen af Jordens befolkning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 4. nov. 2013

Denne bog er tredje bind i en serie og henvender sig til fans af den mere fantasyagtige del af science fiction-genren. Bogen er primært for de 12-16-årige. Forsiden viser hovedpersonen, den unge pige Maximum indhyllet i et blåt lysskær og matcher fint bogens indhold af drama og skæbnesvanger mystik.

Pigen Maximum og hendes fugle/menneske-mutantvenner er atter på flugt fra den organisation, der har skabt dem og nu forsøger at udrydde dem. Organisationen har vilde planer om at eliminere det meste af Jordens befolkning og erstatte den med gensplejsede supervæsener. Børnene kommer vidt omkring i verden for at finde bagmændene og for at finde oplysninger om deres eget ophav. Ofte støder de på store overraskelser og kommer tit i tvivl om, hvem der er ven, og hvem der er fjende. Det er en meget spændende og meget velskrevet bog med et interessant persongalleri, hvor personernes følelsesliv og intellektuelle kompetencer har udviklet sig gennem hele serien. Pigelæserne vil let kunne identificere sig med Maximum. Tempoet er højt med et godt flow og en god sammenhængende handling.

Bogens læsere vil også synes om en anden dystopisk science fiction-serie for unge: The hunger games af Suzanne Collins. Her er det også unge mennesker, der kæmper mod en fremtidig, grum og diktatorisk voksenverden.

En virkelig god og medrivende science fiction-bog, der suger læseren ind i et uhyggeligt og fantastisk univers. De unge flyvende mutanter er skildret, så de fremtræder levende og nærværende.