Bøger / skønlitteratur / dramatik

Vi gider ikke noget sjusk


Beskrivelse


Skuespil om unges håndtering af de mange krav og muligheder, de stilles overfor i dag. I en række situationer karikeres valget mellem at præstere og snyde, at leve op til egne og andres forventninger, og at finde sin egen vej. 27 roller, 10 scener/locations. Varighed: Ca. 90 min.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2015

af

af

Erik Elkjær Koch

d. 3. juni 2015

Drama om at være ung i dag, stiller bl.a. skarpt på de mange valgmuligheder, præstationsangsten og trangen til at springe over, hvor gærdet er lavest. Henvender sig primært til unge i gymnasiet, evt. som amatørteater.

Stykket består af 10 locations og 27 roller og scenerne er enkeltsituationer, som stykker et billede sammen af unges liv i dag. Ved spisebordet roses lillebrorens ubehjælpsomme tegninger til skyerne, i retten vil anklageren underholdes, på caféen har den unge svært ved at vælge mellem de mange muligheder, og på eksamensgangen er den flittige pige ved at bukke under for stress, mens den uduelige Karl-smart har charmet sig til et 12-tal. Tidens store bedragere fra Milena Penkowa til Stein Bagger sætter standarden.

Stykket er velegnet til at sætte gang i en værdidebat, og mange unge vil kunne genkende situationerne og dilemmaerne. Stykkets pointer er ret forudsigelige og personerne karikerede, men med få regibemærkninger er der stor frihed til en interessant dramatisk fortolkning. Dramaet kan også anvendes som læsestykke.

Simone Isabel Nørgaard har i 2015 udgivet to andre skuespil for og om unge, BrandenPortrætter og PortrætterSimone Isabel Nørgaard har i 2015 udgivet to andre skuespil for og om unge, Branden og .Informationer og udgaver