Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Vi leger


Beskrivelse


Pegebog. Bamse, Kylling, Andrea, Ælling og Kaj leger hver for sig med det, de bedste kan lide. Da de bliver trætte, sover de sammen. På højresiderne gengives historien med tekst og billeder, på venstresiderne med tegnillustrationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2010

af

af

Else Lerche

d. 15. okt. 2010

Bamse og Kylling er højt elsket også af små pegebogslæsere, fra 1 1/2-3 år, derfor vil titlerne ikke stå længe i pegebogskrybberne. I den ene titel kan børnene lære at tælle, i den anden handler det om at lege.

Frank Madsen, der har illustreret, kendes fra tegneserier, bl.a. om Kurt Dunder. Julie Rotne, der har forfattet den korte tekst, kendes fra pegebøger bl.a. Hvor er min mor, 2009. I Vi tæller tæller Bamse og hans venner ting op til tallet 5. Fx vises Andrea på venstresiden og på højresiden 2 skåle med solsikkefrø og tallet 2. Sidste opslag viser figurer og tal fra 1 til 10. I Vi leger viser hvert opslag en af figurerne og hvad han/hun leger med, fx flyver Andrea i sin helikopter, ligesom hun gør i online-spillet på "Oline". På sidste opslag sover de alle, trætte efter legen. Figurer og ting på illustrationerne er fritskrabede. Det gør illustrationerne enkle og overskuelige. Figurerne og deres rekvisitter fremstår som dem, vi kender fra de mange andre udgivelser. Farverne er stærke og fuldt dækkende og der er brugt sort kontur. Baggrundsfarven varierer fra opslag til opslag og siderne har en farvet ramme. Teksten er ganske kort og mundret. Bøgerne er trykt på kraftige, laminerede sider. Forsiderne med Bamse fanger øjet.

Der er andre pegebøger både om at lege og tælle, disse to er i den letteste ende. Bøgerne føjer intet nyt til genren, men vinder ved at være med figurerne fra Bamse og Kylling.

De to enkle pegebøger fungerer fint til målgruppen.