Bøger / skønlitteratur til børn

Endnu mere af det allerbedste til dig fra os


Beskrivelse


Billedbog. En antologi bestående af historier med de kendte figurer fra DR's børneudsendelser. Du kan møde Anna og Lotte, Kaj og Andrea og Spidsnæserne samt Bamse og Kylling. Du kan også komme i zoologisk have med Sebastian.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 29. juli 2009

En fin "greatest hits"-samling med mange brugsmuligheder til nærmest hele aldersgruppen, som er børn mellem 3 og 6 år.

Denne følger umiddelbart op på bog fra DBF200930 Det allerbedste til dig fra os. Her er to historier med Anna og Lotte, Spidsnæserne, Kaj og Andrea, samt Bamse og Kylling, men kun en med Sebastian. Bidragene med Kaj og Andrea er nærmest tegneserier med talebobler og helsidesbilleder, og er nok de aldersmæssigt lettest tilgængelige bidrag, men også de tyndeste kvalitetsmæssigt i sammenligning med øvrigt indhold, men stadig ret gode og meget charmerende. Der er knald på farverne i samlingen og en vis ensartethed med farver og layout i de enkelte bidrag. Formatet er rektangulært og i pænt stort format, bortset fra Sebastians bidrag, hvor siderne her er lidt mindre end den oprindelige udgivelse, men det fungerer stadig godt. Velfungerende forside repræsenterer fint indhold. Bagsidetekst er meget lovprisende i forhold til indhold.

Alle historier har været udgivet før, nogle er lettere at finde på bibliotekerne end andre. Kaj og Andrea - se hvad jeg kan findes ikke på mange biblioteker, mens Med Sebastian i zoologisk have findes på rigtig mange biblioteker. Det handler nok mest om, hvordan og hvornår de sidst blev udgivet.

En dejlig og vellykket samling med megen læsning i fin og god kvalitet, velegnet til hygge og underholdning, sproglig træning og dialog. Her er intet fyld, nærmest kun "tophits".