Bøger / faglitteratur

Vi skal alle sammen være her : et forældrehæfte om inklusion i dagtilbud og skole


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2014

af

af

Hans-Christian Uth

d. 16. jan. 2014

For forældre til børn i vanskeligheder, men andre interesserede forældre og professionsudøvere i dagtilbud og skoler kan have udbytte af hæftet.

Hæftet indleder med at beskrive formålene med, betingelserne for og grænserne for inklusion. Derefter to korte afsnit om dilemmaet special- kontra normalinstitution og om børn, som udfordrer fællesskabet. Et kapitel fortæller om idealer og virkelig og om forældres og institutioners ansvar for, at inklusion lykkes. Der afsluttes med en beskrivelse af pædagogiske metoder og tilgange. Fremstillingen er rimeligt let tilgængelig og praksisnær bl.a. i kraft af indsatte cases. Teksten er sat énspaltet, og der suppleres med tekstbokse med pointer. Hæftet er illustreret med stemningsskabende farvefotos af glade inklusionsbørn.

Forfatterne har tidligere fået udgivet Inklusion når det lykkes, 2012 og Inklusion så det batter, 2013 - begge om inklusion på dagtilbudsområdet. I 2004 udkom Anerkendelse i børnehøjde, i 2006 Den rummelige skole, i 2007 Mere anerkendelse i børnehøjde og i 2010 Godt for børn. Alle titler er målrettet professionsudøvere.

Et nyttigt oplysningshæfte, som på rimeligt nuanceret vis fremstiller inklusionsproblematikken.