Bøger / skønlitteratur / roman

Victoria


Beskrivelse


Ulykkelig kærlighedshistorie om den fattige møllersøn og den fornemme herregårdsfrøken, der kommer til at gøre hinanden så meget ondt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2018

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 6. nov. 2018

Kærligheden kender ingen grænser - eller gør den? For alle læsere der kan lide en god, klassisk kærlighedsroman.

Prosalyrisk kærlighedsroman fra 1890'ernes Norge om kærlighed på tværs af klasseskel. Johannes er hovedpersonen, en møllersøn. Han er forfatter og glad for naturen - eneste problem er, at han ikke kan få den han elsker, nemlig rigmandsdatteren Victoria. Victoria og Johannes mødes allerede som børn, og vi følger dem og deres forbudte og ikke lette kærlighed til hinanden helt til voksenalderen.

Knut Hamsuns forfatterskab har haft stor betydning for verdenslitteraturen. Derfor giver det også god mening at få bogen frem fra de støvede hylder igen i en sprogligt revideret udgave, der er lettere at gå til for læseren end den originale fra 1898. Alt i alt en stor bog om kærlighed og et klassisk impressionistisk mesterværk, der nu er tilgængelig for alle læsere. Kan anbefales.

Bogen er en dansk genudgivelse oversat af Ida Jessen. Oversættelsen er holdt enkelt og med respekt for det originale værk; sproget er let fordansket og den noget særegne sætningsopbygning og tegnsætning er umiskendeligt stadig Hamsuns. Af andet litteratur kan anbefales fx hans andet prosalyriske værk og gennembrudsroman SultHistorie om et ægteskabOm foråret. Ellers er der de virkelig gode nyere norske romaner som Historie om et ægteskab og Om foråretBogen er en dansk genudgivelse oversat af Ida Jessen. Oversættelsen er holdt enkelt og med respekt for det originale værk; sproget er let fordansket og den noget særegne sætningsopbygning og tegnsætning er umiskendeligt stadig Hamsuns. Af andet litteratur kan anbefales fx hans andet prosalyriske værk og gennembrudsroman Sult. Ellers er der de virkelig gode nyere norske romaner som og Om foråretBogen er en dansk genudgivelse oversat af Ida Jessen. Oversættelsen er holdt enkelt og med respekt for det originale værk; sproget er let fordansket og den noget særegne sætningsopbygning og tegnsætning er umiskendeligt stadig Hamsuns. Af andet litteratur kan anbefales fx hans andet prosalyriske værk og gennembrudsroman Sult. Ellers er der de virkelig gode nyere norske romaner som Historie om et ægteskab og .


litteratursiden.dk

d. 3. dec. 2018

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 3. dec. 2018

En vidunderlig kærlighedsroman, der indeholder alt, man kan forvente, af uforløst kærlighed og poesi. 'Victoria' er et af Hamsuns hovedværker med et klassisk tema. Den fattige møllersøn Johannes og d...


Kristeligt dagblad

d. 9. feb. 2019

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 9. feb. 2019