Bøger / skønlitteratur / roman

Videnskabens gidsler


Beskrivelse


Sarah er læge og har kræft, men vil af princip ikke have livsforlængende behandling. I den sidste tid tager hun afsked med vennerne og især den tidligere patient, drengen Jacques, der arver hendes livssyn og beslutter sig for at gøre godt for andre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2012

af

af

Per Månson

d. 21. dec. 2012

En bog for yndere af opbyggelige og moralske bøger.

Den sent debuterende forfatter har tidligere udgivet to romaner. Sarah er læge og i hendes gamle vennekreds fra gymnasiet diskuterer man jævnligt. Hun kommer med et indlæg mod videnskabens livsforlængelse som prestigeprojekt for forskere og læger, og da det viser sig, at hun har kræft selv, overbeviser hun de andre om substansen af det synspunkt. Vi følger hende og vennerne den sidste tid, hvor hun især tager afsked med en ung patient, Jacques, som hun gør så stort indtryk på, at han efter hendes død vier en del af sit liv til at hjælpe andre. I dette tilfælde ved at være besøgsgæst på det lokale hospitals børneafdeling. Han vinder alles hjerter og gør godt langt over det forventelige. Der er enkelte krusninger i bogen, men de klares hurtigt med et åbent sind og godt humør. Skriveteknisk er Henckel som vanligt i orden når man ser bort fra alt for mange gentagelser, fx genfortælling til andre af hvad man lige har oplevet og som vi som læser lige har læst om. Til gengæld mangler historien drive, når man snart opdager, at alt er godt og alle problemer ubetydelige i den større sammenhæng.

I forhold til de to første romaner Finn, John og Gregers, 2006, og Tvillingehistorier, 2008, er personkredsen denne gang yngre mennesker og større børn. Ellers minder Henckel mig stadig om min barndoms gæve drengebogsforfattere.

En moralsk historie uden meget modstand, men med diskussion af en del etiske problemstillinger.Informationer og udgaver