Denne bog henvender sig til undervisere i faget dansk på læreruddannelsen, i gymnasiet og på universiteterne. Bogen er derudover også relevant som en grundbog for studerende indenfor disse faggrupper.
Bogen indledes med et kapitel, som introducerer litteraturens standpunkt lige nu, og som fører læseren videre til bogens 15 kapitler fordelt på de fire emner: udgangspunkter, positioner, metoder samt perspektiver og udfordringer. De enkelte kapitler tager udgangspunkt i et problemområde fra litteraturarbejdets virkelighed. Dette udgangspunkt gør kapitlerne virkelighedsnære og relevante for undervisere samt bringer teori tættere på praksis for studerende. Bogen afsluttes med en samling af fiktionstekster, som fungerer som gennemgående analyseeksempler. Det er en fagligt krævende bog, som det vil være en fordel at arbejde med sammen med kolleger eller medstuderende.
Litteraturen og litteraturpædagogikken er i konstant udvikling, og der udgives derfor jævnligt nye bøger om emnet. Sammen med denne udgivelse kunne det være oplagt også at læse Er der en tekst til stede?, 2010 og Ny litteraturdidaktik, 2010.
Fagligt kompetent og gennemarbejdet udgivelse om litteraturpædagogikken anno 2012.