Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vidunderlige vafler : 75 vaffelopskrifter til alle dagens måltider


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 8. nov. 2017

Med blikket stillet ind på både bæredygtighed og sundhed gives 75 opskrifter på vafler, som kan bages og spises i enhver sammenhæng og til ethvert måltid. Her er både de sunde og de søde typer, og alle, der ejer et vaffeljern, vil have glæde af denne bog.

Vafler er ikke kun en dessert. Her er opskrifter på vafler med både grøntsager og ost, og på vafler der bruges som det daglige brød, tortillas eller wraps. Foruden de mange opskrifter på vaffeldej er der forslag til fyld, topping og servering til alle døgnets måltider - lige fra morgenmad og brunch over frokost til aftensmad og (naturligvis!) dessert. Bogens ærinde er også at give gode råd til at bekæmpe madspild, ligesom der er taget hensyn til både allergikere og andre, som har særlige hensyn at tage til kosten.

En indbydende nem-at-gå-til-kogebog for alle og enhver. Der er fokus på både vegetaren og glutenallergikeren, men alle andre kan også spise med, idet opskrifterne nemt kan rettes til efter individuelle præferencer. Hvis du fx ikke kan/vil spise hvedemel, bruger du bare en af de andre anbefalede meltyper - eller omvendt. Bogen er fyldt med lækre og appetitlige billeder af hver ret, og endelig er der en grund (eller rettere: 75 grunde) til at lade vaffeljernet stå fremme, i stedet for at det skal henvises til det bagerste hjørne i køkkenskabet.

Bogen Pandekager af Lise Finckenhagen er skåret over samme læst.