Bøger / faglitteratur

Vikingernes bue og pil


Beskrivelse


Om vikingernes brug af bue og pil, anvisninger på hvordan man laver en vikingebue med tilhørende pile, samt instruktioner i at skyde med langbue.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. mar. 2015

Historisk interesserede får her spændende viden om vikingernes brug af bue og pil, og du kan lære at bygge en bue og snitte en pil som en ægte viking.

Bogen starter med at redegøre for de skriftlige kilder, vise de samtidige illustrationer, og fortælle om de arkæologiske fund, der tilsammen fortæller historien om vikingernes brug af bue og pil. Herefter følger praktiske anvisninger på selv at lave en vikingebue med tilhørende pile. Når bue og pil er velgjorte giver bogen instruktioner i skydning med langbue. Der er tips og råd om beskyttelsesudstyr, sikkerhedsregler, instinktiv skydning, hurtigskydning, skjoldskydning, og der er bl.a. konkurrencereglerne for det danmarksmestermesterskab i vikingbueskydning, der har været afholdt på Ribe Vikingecenter siden 1994. Bogens mange illustrative tegninger er af Trine Theut. Der er litteraturliste og liste med ordforklaringer.

Flot bog om vikingernes buer og pile. Blandingen af historisk viden og praktiske anvisninger fungerer fint, og ikke mindst de mange flotte instruktive tegninger er en fornøjelse.

Der findes ikke andre bøger om vikingebuer, men Dan Høj har bl.a. også skrevet Bue og pilEn langbue fra middelalderen. Om langbuer findes fx En langbue fra middelalderen af Flemming AlruneDer findes ikke andre bøger om vikingebuer, men Dan Høj har bl.a. også skrevet Bue og pil. Om langbuer findes fx af Flemming Alrune.