Bøger / faglitteratur til børn / danske sagn

Vikingesagn : de 20 allerbedste fortællinger fra Danmarks oldtid


Beskrivelse


Gendigtning af 20 kendte, danske vikingesagn fyldt med krigslist, kampe, konger og kærlighed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 7. mar. 2017

Efterspurgt ny gendigtning af 20 kendte, danske vikingesagn, for både børn og voksne. Selvlæsning fra 10 år eller til en fælles hyggestund, hvor både børn og voksne kan drømme sig tilbage til den barske vikingetid.

Inspireret af Axel Olriks kendte Danske heltesagn, som udkom første gang i år 1900, har Josefine Ottesen her gendigtet og genskrevet de sagn, som mange voksne kender fra barnsben. De 20 sagn spænder over alt fra sagnet om Kong Dan, Ragnar Lodbrog, Rolf Krakes mange bedrifter og til fortællingen om den smukke kongedatter Sigrid, der altid havde blikket sænket mod jorden. Bogen indledes med et kapitel om vikingetidens Danmark med ordforklaringer og et runealfabet, som er brugt i flere af bogens nye illustrationerDanske Heltesagn.

Denne fantastiske gendigtning er helt sikkert sin forgænger værdig og de spændende historier vil blive genlæst mange gange. Sune Elskærs nærmest fantasy-agtige illustrationer illustrerer rigtigt godt voldsomheden og kampene i vikingetiden. Disse suppleres perfekt med de originale sort/hvide stregtegninger af Lorenz Frølich. Der er ingen indholdsfortegnelse i bogen, som er trykt med stor skrift på tykt papir.

Vikingesagnene er udkommet i flere læsebearbejdede udgaver, senest har Jørgen Hartung Nielsen udgivet Uffe den TavseRolf KrakeRoar og HelgeSkibet i tågen, Rolf Krake, Roar og Helge og Skibet i tågen i 2016Vikingesagnene er udkommet i flere læsebearbejdede udgaver, senest har Jørgen Hartung Nielsen udgivet Uffe den Tavse, , Roar og Helge og Skibet i tågen i 2016Vikingesagnene er udkommet i flere læsebearbejdede udgaver, senest har Jørgen Hartung Nielsen udgivet Uffe den Tavse, Rolf Krake, og Skibet i tågen i 2016Vikingesagnene er udkommet i flere læsebearbejdede udgaver, senest har Jørgen Hartung Nielsen udgivet Uffe den Tavse, Rolf Krake, Roar og Helge og i 2016.


litteratursiden.dk

d. 13. dec. 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 13. dec. 2017

En meget vellykket gendigtning af de gamle vikingesagn ledsaget af kongeniale illustrationer, der byder på formidabel underholdning for (næsten) alle aldre. Det er godt at kende sine forfædre, også s...


Weekendavisen

d. 11. maj 2017

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 11. maj 2017