Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vil du være min kæreste?


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Klara er forelsket i Benjamin, og hun svarer straks ja, da han med en sms spørger om de skal være kærester. Men da veninderne Rose og Julie får samme sms bliver det hele noget rod.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2012

af

af

Inger Søndergaard

d. 3. dec. 2012

Her er den 2. bog i serien om Klara og hendes veninder, som beskriver hverdagen for 8-10-årige. Den handler om små forviklinger ved at få en kæreste via sms for første gang. Den er let at læse for piger i aldersgruppen 8-10 år, der er lidt over begynderniveau.

Klara har været forelsket i Benjamin siden 0. klasse. På hans fødselsdag vil hun give ham en gave. Men inden hun får givet ham gaven får hun en sms fra ham. Han vil være kærester. Da veninderne Rose og Julie får den samme sms bliver Rose forvirret. Sms'en viser sig at være fra Benjamins ven Lucas, som er vild med Klara, og meget gerne vil være kæreste med hende. Det er en uskyldig og sød hverdagsnær historie om nutidens kærestebreve, og hvor svært det kan være at give og få. Teksten er skrevet i enkelt og dialogrigt sprog. Typografien er åben og læsbar, og de sort/hvide illustrationer skaber luft på siderne og støtter læsningen. Omslag og forside fortæller fint om bogens indhold.

For samme målgruppe og i samme forlagsserie skriver Katrine Marie Guldager om den første forelskelse i fx Frantz og Kitte, 2012, som også er for drenge. Selv om vi har mange bøger om veninder og kærester er de ofte lidt sværere at gå til eller for ældre børn.

En fin lille historie om veninder og om at få den første kæreste, som de 8-10-årige piger kan nikke genkendende til. Den er både sød og sjov, og tager den første forelskelse alvorligt. Pigerne vil glæde sig til at læse mere om Klara og hendes veninder.