Bøger / faglitteratur

Vildere vidder i dansk natur


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om den danske, vilde naturs tilstand og om hvordan, oprettelse af naturreservater kan hjælpe til at fremme artsrigdom i dansk natur.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2017

af

af

Martin Jørgensen

d. 31. okt. 2017

Bog om den danske, vilde naturs tilstand. For naturinteresserde og som inspiration til beslutningstagerne i dansk naturpolitik.

Den danske natur er under pres, når det kommer til artsrigdom og biodiversitet. I denne bog giver Rune Engelbrecht Larsen en status på naturen, hvor artsrigdommen er på tilbagetog, på trods af naturfredninger, da de fredede område i stor stil stadig bruges til skov- og landbrugsdrift. Engelbrecht argumenterer for naturnationalparker, hvor naturen går sin gang, med minimal menneskelig indblanding. Naturplejen disse steder varetages af fx græssende dyr, og der skabes bedre levebetingelser for flora og fauna, da naturen ikke ryddes og tørlægges. Bogens anden del kommer med en række konkrete forslag til etablering af naturnationalparker, hvor der argumenteres ud fra plads, placering og prioritering. De foreslåede parker er placeret over hele landet i varierende størrelser. Naturen skal have plads, og lov til at være vild, og der foreslås oprettelse af over 1000 km2 naturnationalparker. Rune Engelbrecht Larsen er forfatter, politisk skribent og har tidligere udgivet inden for en række emner, dog især natur.

Rune Engelbrecht Larsen leverer et interessant og håndgribeligt indlæg i den moderne naturpolitik, hvor der leveres konkrete løsningsforslag i et sprog, hvor alle kan være med. Det er interessant læsning for både fagpersoner og alment interesserede.

Rewilding taler om dyregenudsættelse som naturstrategi.


Kristeligt dagblad

d. 13. okt. 2017

af

af

Claus Grymer

d. 13. okt. 2017


Politiken

d. 6. jan. 2018

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 6. jan. 2018


Vand & jord

Årg. 24, nr. 4 (2017)

af

af

Søren Brandt (f. 1959)

Årg. 24, nr. 4 (2017)