Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vildhunden Leopold


Beskrivelse


Vildhunden Leopold er klog og lever i det fri. Men den er nødt til at holde sig nær mennesker blandt andet for at få mad. Sommetider hjælper den også menneskene.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 1998

af

af

Bo Knudsen

d. 6. apr. 1998

De fleste af bøgerne i serien Konfetti er humoristiske eller lidt crazy oplæsningsbøger. Denne bog lægger sig i yderkanten af konceptet ved ikke at at være nogen af delene. Det er en stilfærdig historie, uden en egentlig hovedhandling, om en hund. Vildhunden Leopold er et ejegodt "gadekryds", der lever i det fri og aldrig har været passet af mennesker. Vi følger hunden i en stribe løst sammenhængende episoder, hvor den bl.a. hjælper mennesker i nød. F.eks. får den reddet en piges tøjdyr ud af et brændende hus, får skaffet hjælp til en dame, der er faldet i sit hus, får hentet hjælp til en dreng, der også er faldet samt får hjulpet en lille dreng, der er faret vild om natten, hjem. Hvorfor den gør alt dette, får vi dog ikke rigtig nogen forklaring på. Forside, tryk og illustrationer gør bogen meget indbydende. Synsvinklen er bogen igennem hundens, så der er ikke megen dialog. Men sproget er udmærket, og de 5-9 årige skal nok kunne følge med. Leopold er en hyggelig hund at høre om, men bogen bliver ikke så spændende, som de lidt dramatiske episoder lægger op til. Forfatteren var meget aktiv i 70 'erne og 80'erne, men nu er der længere imellem bøgerne.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 1998

af

af

Vibeke Axelsen (skole)

d. 6. apr. 1998

Bøger udgivet i serien med navnet Konfetti egner sig til højtlæsning for de yngste klassetrin. Således gør også denne gode og varme bog om hunden Leopold. Elever i 4. og 5. klasse vil også kunne få fornøjelse af at læse den selv, måske specielt børn, der er hundevenner. Så længe Leopold kan huske, har han været fri og lykkelig. Han bor på et bjerg, og hans seng er en papkasse med et gammelt tæppe. Leopold er meget stor og klog, som en hund kan være det. Vi følger ham i forskellige situationer, hvor menneskene opfører sig så tåbeligt, som mennesker sommetider gør. Leopold fornemmer, at noget er galt og griber intuitivt ind og redder ved sine handlinger mange situationer fra at ende galt. Hvert kapitel er nærmest en lille afsluttet historie, og mange af episoderne kan udmærket være oplæg til små samtaler med tilhørerne om, hvad der er ret og rimeligt. Både læsere og tilhørere kan ikke undgå at komme til at holde af Leopold. Han er en dejlig hund! Bogen er illustreret med naturalistiske blyantstegninger og forsiden viser Leopolds skønne, afslappede hundeudtryk.


Berlingske tidende

d. 29. aug. 1998

af

af

Eva Glistrup

d. 29. aug. 1998