Bøger / faglitteratur

Viljen til livet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om forfatterens kliniske behandling af forskellige psykologiske problemer, bl.a. stress, angst, depression, cutting, OCD, ud fra de samme principper omkring udviklingen af viljen som en kraft til forandring, helbredelse og forebyggelse. Med cases.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 29. aug. 2016

Fagbog skrevet af coach/mentaltræner, som i årevis har hjulet sportsudøvere med at træne deres vilje. Denne bog bruger de samme metoder over for mennesker med psykiske lidelser/problemer i livet. For voksne med interesse i coaching/psykologi.

Fagbog med to spor: dels populærteoretiske afsnit, dels cases, hvor man følger klienters behandling i forfatterens praksis. Problemerne er mange: anoreksi, angst, ADHD, cutting osv. Forfatteren beskriver og bruger viljetræning, træning af beslutningsevne, vedholdenhed og anstrengelse. Han behandler ud fra symptomer og ikke diagnose. Hver behandling begynder med, at klienten skal træffe et eller flere valg og sætte sin vilje ind på det valgte.

Fængende og meget interessant bog. De mange cases giver et indblik i en helt anden type behandling, som tager udgang i det enkelte menneskes symptomer, vilje og beslutninger. Skrevet i et mundret, direkte sprog med opråb til både patienter, behandlere og politikere. Som udenforstående læser gribes man meget af den kærlige, men meget kontante konsultationsform. Bogen virker associativt og ikke struktureret opbygget. Bogen har nogle småfejl blandt andet er der ikke styr på hendes/sin. Forsiden er lidt rodet. Indholdet er langt mere spændende - en decideret øjenåbner - i forhold til forsidens signaler.

ViljeDiagnoser omhandler også viljen som drivkraft og Diagnoser diskuterer også diagnosesamfundet fra en kritisk vinkelVilje omhandler også viljen som drivkraft og diskuterer også diagnosesamfundet fra en kritisk vinkel.