Bøger / faglitteratur

Viljens bog - træn din hjerne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Ud fra eksempler fra sin praksis og nyere hjerneforskning viser sportspsykolog Erik Østenkjær, at alle mennesker med enkle retningslinjer får lettere ved at indfri sine mål på boldbanen, i hjemmet og på arbejdspladsen, hvis de er indstillede på at træne viljen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 25. okt. 2010

Henvender sig til alle der ønsker at træne deres vilje, mest til sportsfolk men også til ledere, forældre, trænere, idet bogen handler om træning af viljen, hvilket kan være til nytte i sportssammenhæng men også i mange andre situationer i livet.

Udgangspunktet er, at viljens fjende nr. 1 er forkælelse, og kun i modgang kan man træne sin vilje. I 1. del definerer forfatteren, hvad vilje er, hvad der former den, og hvilke grundelementer den indeholder. I 2. del får vi konkrete eksempler og instruktioner i at styrke viljen, og i 3. del vises hvordan man kan udvikle viljestyrke i teams, organisationer, på arbejdspladser og i familien. Forfatteren, der er idrætspsykolog, har gennem 30 år hjulpet en lang række mennesker, primært sportsfolk, til at forbedre deres præstationer, her i blandt flere eliteudøvere. Han har tidligere skrevet Marginalmanden, 2003, om marginalen mellem succes og fiasko i sportsverdenen.

Andre bøger, der handler om store præstationer, er fx Rasmus Ankersens En vinders DNA, 2007, der også bringer en række værktøjer til forandring og derudover har interviews med kendte vindere, også Viljen til sejr, 2008 af Arne Nielsson handler om viljestyrke. Begge giver som Østenkjær mentaltræning med udgangspunkt i sportens verden. Østenkjær har den største psykologiske ballast.

Mentaltræning uden for meget blødsødenhed da det eneste, der styrker viljen, er modgang. En letforståelig og bredt brugbar bog med konkrete øvelser med udgangspunkt i sportens verden.