Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Villads fra Valby som dyrepasser


Beskrivelse


Billedbog. Villads ønsker sig brændende en hundehvalp, mon han kan overbevise mor og far om, at han er verdens bedste dyrepasser?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2018

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 17. maj 2018

Villads fra Valby er tilbage i samme sjove og charmerende stil, som vi kender ham. Villads ønsker sig brændende en hundehvalp, mon han kan overbevise mor og far om, at han er verdens bedste dyrepasser? For alle mellem 4 og 8 år og deres voksne.

Villads ønsker sig mange ting til sin fødselsdag, mest af alt ønsker han sig dog en hundehvalp. Men mor og far har sagt, at det ikke kan komme på tale. Villads får mulighed for at passe en hamster i en hel uge. Han er sikker på, at hvis mor og far ser hvor god han er til at passe hamsteren, vil de give ham lov til at få en hundehvalp. Der er efterhånden kommet en række billedbøger om Villads fra Valby og det er, som vanligt, forfatter Anne Sofie Hammer og illustrator Dina Gellert der danner makkerpar.

Man kommer aldrig til at kede sig i selskab med Villads og han skuffer heller ikke denne gang. Bogen er fuldt ud på højde med de øvrige bøger om Villads. Også denne gang tager Anne Sofie Hammer, et emne op, som børn kan identificere sig med, nemlig at sidde med et brændende ønske, om at få et kæledyr, og også denne gang, formår hun at fortælle historien med varme og humor, så både små og store er godt underholdt.

Bogen her minde om de øvrige billedbøger om "Villads fra Valby", men leder også tankerne hen på Aakesons bøger om drengen Vitello. Her kan man med fordel læse Vitello ønsker sig en hund, som kræser lidt om samme emne, men med et lidt andet tvist.