Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vilma og tyven


Beskrivelse


Vilma og Mia leger butik. De låner Vilmas fars ur, og Vilma beslutter sig for at beholde det lidt. Pludselig er uret væk. Er der mon en tyv på spil?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2011

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 8. mar. 2011

Letlæsningsbog nummer ni og ti om pigen Vilma for piger på 7-8 år.

I Vilmas værste dag sover Vilma og Mia i telt. Pigerne hygger sig, men da det er sengetid, bliver Vilma pludselig mørkeræd, og skriger da Mias far vil sige godnat. Mia fortæller det hele ovre i skolen, og pigerne bliver uvenner for en tid. I Vilma og tyven leger Vilma og Mia butik, men mangler et armbåndsur. De låner Vilmas fars ur, og Vilma beslutter sig for at beholde det lidt. Pludselig er uret væk, og pigerne går på tyvejagt. Der er dog en helt naturlig forklaring på tingene. Bog nummer ni og ti i den svenske letlæsningsserie om Vilma følger i sine forgængeres fodspor. Det er små afsluttede og uafhængige historier med dramaer og dilemmaer fra målgruppens hverdag. Sproget består af korte sætninger, der er sat med rummelige letlæste typer. Farveillustrationerne fylder lige så meget som teksten, og besidder en humor og livlighed, der tilfører historien en ekstra dimension.

Bøgerne kan minde lidt om letlæsningsbøger som fx Nynne og Karin og nye venskaber, 2007, og Lone og Nynne og dem, der lyver, 2010, samt om Johan Unenges højtlæsningsbøger om Josefine og Villa-Ulla.

To nye letlæste historier om Vilma. Ufarlige hverdagsdramaer og pigeproblematikker, som vil glæde de piger, der holder af realistiske historier. Velskrevet og lettilgængeligt sprog med billeder, der understøtter teksten fint.