Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vilma på Naxos


Beskrivelse


Vilma og hendes familie er på ferie på den græske ø Naxos. De nyder solen og bader, spiser grillspyd og har det dejligt. Alt er perfekt, indtil Vilma farer vild på et marked. Pludselig er hun helt alene. Hun bliver rigtig bange. Er familien holdt op med at lede? Er de rejst hjem til Danmark uden hende?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 10. sep. 2010

Tre nye bind i den charmerende begynder-læsningsserie om pigen Vilma. Det er begynderlæsning til især piger fra 7-8 år.

Serien rummer i forvejen fem bind om pigen Vilma, og her følger tre nye bøger i den søde serie. Vilma på Naxos fortæller om Vilma og hendes familie der er på ferie i Grækenland. De nyder solen, bader og har det dejligt. Alt er perfekt, indtil Vilma farer vild på et marked. I Vilma og heksetanden har Vilma endelig fået en løs tand. Alle vennerne har allerede prøvet det. Men tanden vil ikke falde ud, og alle har tips til, hvordan hun skal få tanden ud! I Sikke et held, Vilma har Vilma fået en kasket i gave. Først synes hun, den er grim. Men da den viser sig at bringe Vilma held, har hun den på altid. Men en dag da Vilmas hold skal spille en vigtig fodboldkamp, er kasketten væk! Som de andre bøger i serien er det bøger til begynderlæsning fra 7-8 år, men bøgerne kan også meget fint bruges som oplæsning for piger fra 5-6 år. Alle tre bøger er i et fint layout med charmerende farveillustrationer, som er en meget fin støtte og føjer yderligere stemninger til teksten. Alle tre bøger er sat med overskuelige typer og enkelte sammensatte ord er stavelsesdelte.

De tre bøger i serien om Vilma føjer sig fint ind i rækken af begynderlæsnings-bøger, der skildrer hverdagen og dens små konflikter. Denne serie har dog en meget fin charme og nærvær, der gør den meget brugbar.

Tre meget fine bøger til begynderlæsning der vil få en lang levetid og mange udlån!.