Bøger / faglitteratur

Vinene fra Rhône


Beskrivelse


Historien om Rhône-dalen og dens vine, gennemgang af de enkelte vinområder, og vinene i en historisk og kulturel sammensætning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 16. aug. 2013

Til både begyndere og viderekommende vinentusiaster.

En indbydende og informativ vinbog som dækker hele Cotes du Rhone fra Côtes Rôtie i nord til Châteauneuf-du-Pape og Luberon i syd. Efter et indledende afsnit om Rhône, druesorterne, vinens historie m.m. går Lillelund i dybden distrikt for distrikt. De generelle oplysninger, historien, anekdoter, udvikling m.m. efterfølges af en nærmere gennemgang af udvalgte producenter, som for de mere indgående interesserede vurderes med 1-6 stjerner med oplysning om ejerforhold, sammensætning af vinen, druesorter, metoder osv. Her er således alt, hvad både begynderen og den viderekommende vinentusiast kan ønske sig inkl. afsnit om årgange, spisesteder, gastronomi og overnatning. Lillelund har også et skønlitterært forfatterskab bag sig. Det mærkes i form af en letflydende pen og en engageret spændende fremstilling, hvor læseren føler sig både oplyst og underholdt gennem siderne. Oplysningerne stammer fra egne rejser, og det giver også vinene personlig kolorit. I forhold til Lillelunds første bog om Rhône-vinene fra 2004 er denne stærkt udvidet, og vurderingerne af producenterne ændret, ligesom nye er kommet til. Brugsværdien ligger i top både som rejseguide og hyggelæsning derhjemme også pga. de lækre atmosfæreskabende illustrationer.

Faktisk intet andet bredt dækkende om emnet. Afløser overalt Lillelunds første bog ligesom Hallgarten: Vinene fra Rhône, 1986 også nu bør kasseres.

En fremragende bog om Rhône-dalens populære distrikter og vine.


Vinbladet

Årg. 22, nr. 4-5 (2013)

af

af

Erik Skovenborg

Årg. 22, nr. 4-5 (2013)