Bøger / skønlitteratur / roman

Vineta


Beskrivelse


Fantasy. Tahia lever som ravhandler i byen Vineta. En dag møder hun en havfrue, som fortæller Tahia om en ældgammel profeti om Vinetas snarlige undergang. Nu er det op til Tahia at redde byen og dens borgere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2017

af

af

Louise Hede

d. 31. okt. 2017

Tahia lever et simpelt liv i byen Vineta, men en dag fortæller en havfrue hende om en ældgammel profeti, om Vinetas snarlige undergang. Nu er det op til Tahia at redde byen. For unge og voksne læsere af "klassisk" fantasy.

Ravhandleren Tahia lever i byen Vineta, som ligger ved verdens ende. En dag møder Tahia en havfrue, der fortæller om en ældgammel profeti om byens snarlige undergang. Tahia skal nu sørge for at redde byen fra de mørke kræfter, der holder til i Det Mørke Tårn. Byens borgere har nemlig vendt det blinde øje til troldmandsskolen i tårnet, og som ligger til grund for byens snarlige destruktion. Det er nu op til Tahia at få ændret historiens gang, sammen med andre der også har et åbent og drømmende sind. Bogen er en selvstændig fortsættelse af Henrik Petersens debutroman Ravstemmen.

Fin historie, som følger den typiske drejebog for klassisk fantasy: Hovedperson bliver mødt med et problem, og skal på en rejse for at løse problemet og redde verden. Samtidig giver historien også en kritik af samfundets materialisme: "Midt i al deres velstand er folk i Vineta ikke bare blevet fremmede for hinanden, men også for sig selv".

Serien "Ringenes herre" af J.R.R Tolkien er en tidløs fantasyklassiker. Andre serier der også tager afsæt i nordisk mytologi, findes med Siri Pettersons "Ravneringene" og Johanne Hildebrandts "Sagaen om Valhal".