Bøger / faglitteratur / billedværker

Vintage sko : en inspirerende rejse gennem det 20. århundredes designersko


Beskrivelse


I ord og billeder fortælles historien om det 20. århundredes designersko for kvinder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2010

af

af

Katja Larsen

d. 26. aug. 2010

En bog der kan fungere både som udgangspunkt for samlere af vintage sko og som bladrebog for alle kvinder, der elsker sko.

Denne skønne bog gennemgår skomoden i det 20. århundrede og op til i dag, årti for årti, lige fra den franske hæl i førkrigstiden over 1970'ernes plateausko til de rødsålede stilletter fra Louboutin som alle stjerner ifører sig i dag. Der er afsnit om designere, tekniske udviklinger og kulturelle indflydelser på skomoden. Bogen er udstyret med lækre fotografier og udover stikordsregister og henvisninger til biografier om designere samt anden litteratur om sko, er der desuden en liste over museer og samlinger af sko. En virkeligt lækker og grundig bog om vintage sko.

Denne bog står for sig selv som eneste danske bog om vintage sko. Af nyere bøger om sko kan nævnes Sko : stil, sex og sunde fødder fra 2008, som fortæller om skoens historie og stiletternes position i dag. Vintage sko udfylder klart et hul, hvad angår bøger om sko.

En virkelig flot bog om vintage sko, som desuden giver bud på, hvilke skodesign der udgør fremtidens vintage. En bog for samlere samt for alle der ønsker inspiration fra fortidens design.


Politiken

d. 18. sep. 2010

af

af

Stéphanie Surrugue

d. 18. sep. 2010