Bøger / skønlitteratur / digte

Virkeligheden 2.0 : digte


Beskrivelse


Digte. Prosadigte med stor tematisk variation om livet, eksistensen, hverdagen, naturen, forladte steder og hjemløshed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 7. nov. 2019

Fin samling med vedkommende og meningsfyldte prosadigte, der spænder fra det hverdagsagtige til eksistentielle problemstillinger. Kan læses bredt af lyriklæsere.

Samling med forskelligartede digte, der kommer rundt i mange afkroge af livet og virkeligheden med overskrifter som bl.a. Forladte steder, Selfie, Menneskene i køen, De almindeligste tabuer, Den politiske verden, Musikaliteter, Næste møde, Hittegods og Rimbauds komedianter. Samlingen åbner med et digt, som beskriver stedets melankoli: "Steder hvor der ikke kommer nogen/ er ikke altid forladte/ nogle gange er de blot steder/ der ikke findes for tiden". Et andet digt tematiserer hjemløsheden: "Flygtningene går op over Europas hemmelige stier/ det eneste de har i hovedet er lyden/ af det rislende grus/ der følger efter sammenstyrtningen/ af deres barndomshjem i Homs...". Jakob Brønnum er teolog og ophavsmand til en lang række bøger, bl.a. digtsamlingerne Porten til den indre byLangsomheden 1.0 og Langsomheden 1.0Samling med forskelligartede digte, der kommer rundt i mange afkroge af livet og virkeligheden med overskrifter som bl.a. Forladte steder, Selfie, Menneskene i køen, De almindeligste tabuer, Den politiske verden, Musikaliteter, Næste møde, Hittegods og Rimbauds komedianter. Samlingen åbner med et digt, som beskriver stedets melankoli: "Steder hvor der ikke kommer nogen/ er ikke altid forladte/ nogle gange er de blot steder/ der ikke findes for tiden". Et andet digt tematiserer hjemløsheden: "Flygtningene går op over Europas hemmelige stier/ det eneste de har i hovedet er lyden/ af det rislende grus/ der følger efter sammenstyrtningen/ af deres barndomshjem i Homs...". Jakob Brønnum er teolog og ophavsmand til en lang række bøger, bl.a. digtsamlingerne Porten til den indre by og .

Samling med gode, tilgængelige prosadigte, der i en melankolsk grundstemning indfanger mange facetter af livet. Brønnum kommer meget vidt omkring i disse digte, som både beskæftiger sig med dagligdagens almindelige oplevelser og genvordigheder og mere filosofiske emner, der vækker til refleksion og eftertanke. Vil også egne sig til nybegyndere i lyrik.

Kan fx sammenlignes med Laus Strandby Nielsens digtsamling om eksistensen og livets forunderligheder, Når det er mørkt, bliver det lyst.


Standart

Årg. 34 nr. 4 (2020)

af

af

Søren R. Fauth

Årg. 34 nr. 4 (2020)