Bøger / faglitteratur til børn / lærebøger

Virksomheden - en grundbog i erhvervsøkonomi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. aug. 2009

En oplagt målgruppe er fagområdet erhvervsøkonomi som grundbog på et gymnasialt niveau, men bogen kan også bruges som en relativ tilgængelig indføring for alle andre, som interesserer sig for økonomi, herunder fx også iværksættere, der søger et nødvendigt teoretisk input.

Forfatteren er lektor i samfundsfag, historie og erhvervsøkonomi ved Københavns Åbne Gymnasium. Hans nye bog er et godt bevis på, at man ikke behøver at skrive mammuttykke bøger for at skrive anvendeligt og forståeligt om økonomi. Fokus er på kundeperspektivet, der bør være udgangspunkt for enhver virksomhed. Det begynder og ender med kunderne. Først lidt historik og en redegørelse for en virksomheds interessenter. Herefter afsnit om kunder, segmentering, prisdannelse og strategiske valg. Brancheanalyse, produktsammensætning, organisation, ejere, ledelse og motivation. Selvfølgelig også afsnit om budget og regnskab, investeringer. Et godt afsnit om iværksætteri afslutter den letforståelige bog om erhvervsøkonomi.

Der findes mange andre bøger om erhvervsøkonomi, men denne er dejlig præcis, konkret og lige at gå til for alle. En anden ny bog om erhvervsøkonomi Hvad er en virksomhed? : erhvervsøkonomisk teori og analyse, 2007, er meget mere teoretisk, og til videregående studier.

Et rigtigt godt bud på en tilgængelig grundbog om erhvervsøkonomi.