Bogen henvender sig primært til ledere og kommende ledere af virtuelle team, men alle der samarbejder virtuelt eller skal til at gøre det, kan få glæde af at læse den.
Henriette Palner Stick er psykolog og arbejder som rådgiver inden for ledelse og socialitet i virtuelle team, og hendes bog bygger på en kombination af interviews, forskning og erfaring. Hun sætter først og fremmest fokus på, hvor vigtige sociale interaktioner er for teamarbejdet. Hvis samarbejdet kun er løsningsorienteret og der ikke er skabt rum for small talk og følelser, vil fx videndelingen ikke kunne fungere optimalt, og teamet vil i realiteten kun være et netværk. Herudover gennemgår hun fordele og ulemper ved synkront og asynkront samarbejde, forholdet mellem menneske og computer (og herunder betydningen af "lækre" programmer) samt de særlige faktorer lederen af et virtuelt team skal være opmærksom på. Palner Stick skriver i et godt sprog præget af fagudtryk, og hun kommer med fine, genkendelige eksempler og betragtninger på det at skulle samarbejde uden fysisk at befinde sig på samme sted.
Der findes ikke i forvejen bøger på dansk om, hvordan man bedst får samarbejdet til at fungere i virtuelle team.
Det er en god bog at læse, især inden man begynder at arbejde med virtuelle team, så man kan blive opmærksom på faldgruberne og få praktiske råd om, hvordan de kan undgås.