Bøger / skønlitteratur / roman


Beskrivelse


Stine er 45 år og holder sommerferie med sin familie i barndomsbyen Sæby. Her trænger minderne sig på, og oplevelser fra barndommen og ungdommen blander sig med Stines voksenliv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 8. juli 2019

Under en ferie i sin barndomsby vender minderne tilbage og blander sig i Stines voksenliv. For læsere af realistiske danske romaner.

Stine er 45 og lærer. Sammen med sin mand og deres 19-årige datter tilbringer hun en uge i sommerhus i barndomsbyen Sæby. Hun træffer bekendte fra sin opvækst og tænker tilbage på sin barndom og ungdom. Faderen var en arrogant og selvmedicinerende læge og hustyran, som sidenhen gik i hundene, moderen fjern i sin pilledøs og den ambitiøse storesøster faderens foretrukne barn. Nu er faderen dement og på plejehjem, moderen blomstret op og storesøsteren en succesrig forretningskvinde i London. Stines dagligliv i Nørresundby er stille og roligt, dog har der været en krise på grund af mandens utroskab, og sommerferien forløber i det store og hele fint. At Stine bliver foruroliget over mødet med minderne fra sin opvækst, holder hun for sig selv, mens manden ser VM i fodbold, og datteren flirter med en fra sommerhuset ved siden af. Louise Østergaard (født 1973 i Sæby) har tidligere udgivet romanerne OrdEva og EvaStine er 45 og lærer. Sammen med sin mand og deres 19-årige datter tilbringer hun en uge i sommerhus i barndomsbyen Sæby. Hun træffer bekendte fra sin opvækst og tænker tilbage på sin barndom og ungdom. Faderen var en arrogant og selvmedicinerende læge og hustyran, som sidenhen gik i hundene, moderen fjern i sin pilledøs og den ambitiøse storesøster faderens foretrukne barn. Nu er faderen dement og på plejehjem, moderen blomstret op og storesøsteren en succesrig forretningskvinde i London. Stines dagligliv i Nørresundby er stille og roligt, dog har der været en krise på grund af mandens utroskab, og sommerferien forløber i det store og hele fint. At Stine bliver foruroliget over mødet med minderne fra sin opvækst, holder hun for sig selv, mens manden ser VM i fodbold, og datteren flirter med en fra sommerhuset ved siden af. Louise Østergaard (født 1973 i Sæby) har tidligere udgivet romanerne Ord og .

Stilfærdigt og velskrevet kvindeportræt med genkendelige skildringer af hverdagssituationer og muligheder for identifikation. Skrivestilen er realistisk og humoren tør og underspillet.

Stemningen kan minde om Helle Helles forfatterskab, men uden dennes minimalisme.


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2019

af

af

Karina Høyer

d. 23. sep. 2019

En fin og letlæst roman om at være en smule fortabt midt i livet – måske især for alle os, der er vokset op i en lille provinsby. Stine er midt i livet og tager på sommerferie i barndomsbyen Sæby i No...